Marijan Šegota

Marijan Šegota inženjer je građevine. Odrastao je na Gornjoj Vežici, pohađao je Prvu riječku hrvatsku gimnaziju, te potom na TVZ – graditeljstvo obranio završni rad. Godine 2019. upisao je stručnu specijalizaciju graditeljstva. Dvije je godine proveo u vojsci kao sudionik programa “Postani Kadet Hrvatske vojske” za školovanje budućih časnika Hrvatske. Radio je u tvrtci za održavanje i upravljanje poslovnih i stambenih zgrada Grada Rijeke te bio sudionik projekata obnova pročelja i krovova sufinanciranih iz spomeničke rente pod nadležnošću konzervatorskog odjela Grada Rijeke.

Trenutno radi kao voditelj projekta za građevinsko obrtničke radove po cijeloj Hrvatskoj, ali i sa par projekata i izvan granica Hrvatske. Bio je predsjednik Udruge Kluba Navijača Orijent i član “Inicijative za spas Orijenta”. Član je nadzornog odbora kluba Orijent 1919 kao predstavnik navijača.

Sudionik je kvartovskog Mostovog tima “Vežička priča” vezanog za mjesne izbore 2018. godine, koji su uspješno završeni sa preuzimanjem vlasti mjesnog odbora. Ponosni je član boćarskog kluba “Vežica”. U timu Vjerujemo djeluje kao voditelj kvartovskih timova.