28. siječnja 2021. održana je konferencija za medije gradske organizacije Mosta iz Rijeke na kojoj je kandidat za gradonačelnika Rijeke Marin Miletić predstavio kandidate za zamjenike Gradonačelnika Petru Mandić i Aleksandra-Sašu Milakovića.

„Moja prva zamjenica je Petra Mandić, pravnica po struci koja ima veliko iskustvo rada u institucijama i koja je aktualna gradska i županijska vijećnica, a bila je i predstojnica Ureda predsjednika sabora u vrijeme dok je predsjednik sabora bio Božo Petrov. Petra Mandić ima i iskustvo u vođenju velikih tvrtki i doista mi je čast i zadovoljstvo da je Petra tu uz mene kao moja prva zamjenica.

Druga osoba koja će mi biti zamjenik je doktor znanosti Aleksandar-Saša Milaković, mladi znanstvenik sveučilišta u Hamburgu. Saša je Riječanin koji je doktorirao na jednom od najboljih svjetskih instituta za brodogradnju i inženjerstvo morskih tehnologija u norveškom Trondheimu. Doktorirao je na polju primjene umjetne inteligencije u dizajnu brodova. Saša je nekoliko godina radio u inozemstvu, u Norveškoj i Finskoj, a trenutno radi na univerzitetu u Hamburgu.

Naš grad je uspavani grad koji vapi za poštenjem i energijom i slobodom struke i to je ono što donosimo Rijeci. Rijeka ima veliku perspektivu da se ponovno probudi i da postane predivan grad, zaključio je Miletić.“

Dva su segmenta na koja se Petra Mandić namjerava fokusirati, a to su implementacija najmodernijih sustava upravljanja ljudskim potencijalima i poslovnim procesima u Gradu Rijeci, njegovim komunalnim trgovačkim društvima kao i u svim ostalim institucijama kojima je grad osnivač. Vrijeme je da Gradska uprava, sva povezana gradska komunalna i trgovačka društva i institucije napokon postanu istinski servis građanima.

Drugi segment za kojeg se kao majka četvero djece želi založiti jest da Grad Rijeka doista postane grad istinski prijatelj djece. Da Rijeka postane poželjna za useljavanje obitelji s malom djecom i da se promijene negativni demografski pokazatelji.

Aleksandar-Saša Milaković rekao je kako je njegov fokus implementacija modernih tehnologija, kako u brodogradnji, tako i u drugim industrijama, te će se kao zamjenik gradonačelnika zalagati da se riječko gospodarstvo okrene u tom smjeru.

Polja kojima će se baviti vezana su za implementaciju modernih tehnologija te zeleno gospodarstvo i održivi razvoj. Milaković je istaknuo kako su svi problemi s kojima se susrećemo vezani uz činjenicu da smo u periodu tranzicije izgubili industriju, a novi gospodarski oblici nisu je na pravi način nadomjestili i zbog toga dolazi do gubitaka radnih mjesta i iseljavanja. Milaković ističe kako je rješenje da se Rijeka orijentira na gospodarstvo modernih tehnologija, prvenstveno informacijsko-komunikacijske tehnologije i da će učiniti sve da Rijeka zaista zauzme taj smjer.

Cijelu press konferenciju možete pogledati na Youtube:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Pravila privatnosti.
I Accept